zondag 12 november 2017

Eend Mrs. Emonessy

Het is rustig op mijn blog. Ik ga (zeer) binnenkort verhuizen en ik merk dat ik het erg moeilijk vind om de rust te vinden om een haaknaald op te pakken. Dit zal de komende maand waarschijnlijk alleen maar erger worden en ik vrees dat ik vaker een verfkwast in mijn handen zal houden dan een haaknaald :-)

Gelukkig zijn er ook genoeg kleine projectjes die altijd wel even tussendoor kunnen.
De eend van Mrs. Emonessy is daar een goed voorbeeld van. Hij is super leuk om te maken, haakt snel weg en het is ook nog eens een makkelijk patroon. Ideaal! 
Dochterlief is helemaal gelukkig en heeft er een nieuw vriendinnetje bij. Missie geslaagd!

Ik heb haar gehaakt met Lana Grossa Cotton Mix 130. Een heerlijk zacht garen en erg fijn om mee te werken. Ik gebruikte haaknaald 3. 

Het gratis patroon vind je hier:

vrijdag 25 augustus 2017

IJslands kussen en zomerse onderzetters, om blij van te worden!

Eén van de projecten waar ik de laatste weken mee bezig was, was het ronde dubbelzijdige kussen uit het boek 'Haken & Kleur'.
De kleuren spraken me enorm aan en ook het garen vond ik er erg gaaf uitzien op de foto; Létt-Lopi. Ik had hier nog nooit van gehoord, laat staan mee gehaakt en toen ik het garen eenmaal binnen had was ik blij verrast! Wat een mooie kleuren en wat ziet het kussen er leuk uit!
Létt-Lopi is wol afkomstig van IJslandse schapen. Het schijnt zachter te worden na gebruik, het is dus echt een kussen om veel liefde aan te geven.
Ik ben in ieder geval verkocht!




Omdat het zonnetje zich hier de laatste tijd niet echt liet zien besloot ik de zomer in huis te halen door ook nog een aantal onderzetters te haken, in zomerse kleuren.
Dit keer gebruikte ik haaknaald 3,5mm (in plaats van de 3mm) zodat ze net even een slagje groter zouden worden. Ik vond de onderzetters die ik een tijd geleden haakte toch iets aan de kleine kant.
Ook gebruikte ik nu ander garen, namelijk Phildar Coton 3 en byClaire nr. 1.

maandag 7 augustus 2017

De nieuwste lappenpop van A la Sascha

Hier is hij dan, de flamingo, de nieuwste lappenpop van Sascha Blase-Van Wagtendonk oftewel A la Sascha!
En wat vind ik hem leuk!

De lappenpoppen hebben echt mijn hart gestolen.
Ik ben blij dat ik er nog een heleboel heb te haken uit 'Gehaakte Lappenpoppen 1 & 2'.
Welke zal ik nu eens gaan maken......?

De flamingo heb ik gehaakt met Scheepjes Stone Washed en haaknaald 3mm, net zoals in het patroon.
Ik heb de snavel een aantal zwarte toeren gegeven i.p.v. hem helemaal wit te haken, zo vind ik hem nog meer op een flamingo lijken :-)


dinsdag 1 augustus 2017

Weer lekker gehaakt

Afgelopen weekend heb ik weer heerlijk kunnen haken.
Ik heb twee mini lappenpoppen afgekregen, de kikker en de krokodil.

De mini kikker:




De mini krokodil:




Ook ben ik begonnen aan een Joekedoe. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar op Facebook kwam ik de dinosaurus van Joekedoe tegen en dat was liefde op het eerste gezicht :-)
Na wat zoeken kwam ik algauw het boek Joekedoe tegen en heb ik deze besteld.
Wat een ontzettend leuke patronen!

Kijk voor meer informatie op: www.joekedoe.be

dinsdag 25 juli 2017

Amineko

Een tijdje terug kwam ik een foto van een Amineko tegen op Pinterest. Ik had er nog nooit van gehoord maar er stond bij dat hij wereldberoemd was, dus ben ik gaan Googlen en ik raakte steeds enthousiaster.

Allebei mijn kinderen wilden er graag een. Ze kozen allebei hun eigen kleur uit en ik begon te haken. Tijdens het haken heb ik een aantal dingen aangepast. Zo vond ik de oren te klein en heb ik een toer extra gehaakt zodat ze iets groter werden. Ook was ik niet tevreden over de snuit en uiteindelijk heb ik besloten deze weg te laten en een veiligheidsneusje te gebruiken. Mijn kinderen wilden geen dichte (geborduurde) oogjes dus ik heb ook twee veiligheidsoogjes gebruikt. Het is dus een eigen versie van Amineko geworden :-)

Mijn kinderen zijn helemaal gelukkig met hun nieuwe vriendjes en ook ik vind ze erg leuk geworden! Misschien toch ook maar een voor mezelf maken ;-)

Ik heb dit keer gekozen voor Scheepjes Stone Washed XL en haaknaald 4mm.

zaterdag 15 juli 2017

Nog een lappenpop tussendoor

Ik ben met verschillende haakprojecten tegelijk bezig, waarschijnlijk heel herkenbaar ;-)
Meerdere van deze projecten zijn wat grotere projecten.
Omdat ik even iets tussendoor wilde maken besloot ik om nog een lappenpop te haken, de mini kangoeroe uit het boek 'Gehaakte Lappenpoppen 2'.
Het is echt een verslaving geworden, maar ze zijn ook zo leuk!


woensdag 5 juli 2017

Mini pinguïn

Een prachtige dag om te haken!
Ik besloot mijn lappenpop de mini pinguïn af te maken. Wat zijn ze toch makkelijk om te maken en het haakt heerlijk weg, die mini's! En wat een schatje is het geworden. Eén van mijn favorieten uit het boek 'Gehaakte Lappenpoppen 2'!

Ik gebruikte Scheepjes Stone Washed en haaknaald 3mm, net zoals in het boek.

zondag 2 juli 2017

Vos Floris

Een week of twee geleden heb ik een haakpatroon bij Stip & Haak gekocht. Aangezien ik gek ben op vossen was de keus niet moeilijk; het werd vos Floris!

Dit is de eerste 'grote' knuffel die ik heb gehaakt en ik moet eerlijk zeggen, ik heb even flink ruzie gehad met het hoofd, het lukte me maar niet om hem op een mooie (en stevige) manier vast te maken aan het lijf maar na tig keer uithalen en hem een paar dagen te hebben weggelegd om af te koelen is het uiteindelijk toch gelukt! :-)

Ik ben zeer tevreden over het resultaat, wat een schatje!
Dit was dan ook zeker niet mijn laatste kooppatroon van Stip & Haak!

Ik heb Floris gehaakt met Scheepjes Stone Washed en haaknaald 3mm.

zondag 25 juni 2017

Mandje byClaire

Een tijdje geleden kwam ik DIT haakpatroon van byClaire tegen. Ik was gevallen voor het roze-oranje mandje maar toen ik eenmaal in de winkel stond begon ik heel erg te twijfelen. Ik was ervan overtuigd dat deze twee kleuren samen zouden vloeken. Maar het waren toch echt dezelfde kleuren als in het patroon... ik heb ze dus toch meegenomen en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan! Ik vind de kleuren van het mandje echt prachtig, terwijl ik het normaal gesproken zelf nooit zou hebben uitgekozen. Zo zie je maar weer!

Ik gebruikte byClaire nr. 2 (haaknaald 6mm), kleuren fuchsia en oranje.
De grootte en hoogte heb ik zelf aangepast. Ik had hierdoor net niet genoeg aan 2 bollen.


dinsdag 20 juni 2017

Nog een lappenpop

Na het maken van mijn mini nijlpaard besloot ik de vos te maken.

Dit keer haakte ik de grote versie van de lappenpop, welke ook in het boek 'Gehaakte Lappenpoppen 2' staat. Wederom gebruikte ik Scheepjes Stone Washed.

Ik vind hem aardig geslaagd, al zeg ik het zelf. Eigenlijk moet ik nu ook zijn kleine broertje gaan haken, de mini vos!


vrijdag 9 juni 2017

Vrolijke onderzetters

Ik wilde graag een paar leuke onderzetters haken voor op mijn salontafel (of eigenlijk oude kist die ik als salontafel gebruik). Na enige tijd zoeken op internet kwam ik een mooi patroon tegen:

Onderzetter 1893

Ik heb er gelijk een aantal gehaakt! Ze zijn erg leuk om te maken, ze haken lekker weg en voor je het weet heb je een leuk setje onderzetters! Ook leuk om weg te geven....

Ik heb Scheepjeswol Cotton 8 gebruikt, met haaknaald 3mm.

Het resultaat:


donderdag 25 mei 2017

Mijn eerste lappenpop is een feit!

Na het aanschaffen van het boek 'Gehaakte Lappenpoppen 2' van Sascha Blase-Van Wagtendonk besloot ik om als eerste een mini nijlpaard te haken. Hiervoor gebruikte ik Scheepjes Stone Washed, net zoals in het boek. Hij was ontzettend leuk om te maken! En wat een prachtig garen!

Ik ben echt verliefd geworden op de lappenpoppen en ik heb inmiddels ook deel 1 gekocht omdat het prachtige boeken zijn, ook om alleen even door te bladeren, maar het doel is uiteindelijk wel ze allemaal te haken ;-)

Weer een verslaving rijker!