vrijdag 15 november 2019

Nieuw vriendinnetje

Afgelopen weekend een nieuw vriendinnetje voor mijn dochter gehaakt, een NONO van Polaripop. Super leuk om te maken en lekker snel klaar. Al was het soms wel een gepriegel :-)

Ik heb deze NONO gehaakt met Scheepjes Softfun en haaknaald 2.5mm.

Het patroon krijg je gratis na het aanmelden voor de nieuwsbrief van Polaripop: www.polaripop.com

donderdag 7 november 2019

Kreadoe 2019

Sinds ik ben begonnen met haken was het er nog nooit van gekomen om naar de Kreadoe te gaan. Dit keer stond hij al bijna een jaar in de agenda en afgelopen vrijdag was het zover!

Samen met mijn vriendin heb ik daar de hele dag rondgelopen en wat was het leuk! We wisten niet helemaal wat te verwachten dus het was ook wel een beetje spannend :-)

We hebben meerdere bekende haaksters/hakers (en auteurs) ontmoet en veel inspiratie opgedaan. We hebben wat haak-inkopen gedaan en een paar workshops gevolgd.

Het hoogtepunt van de dag was voor mij de workshop 'bloemetjes borduren' van Nienke Landman, van Mooi van draad. Deze kreeg ik cadeau van mijn vriendin, alvast voor mijn verjaardag!

Wat ontzettend leuk om te doen! En wat een leuke vrouw! Haar nieuwe boek had ik mezelf al cadeau gedaan dus ik kan aan de slag :-) en ik vrees dat ik nu toch zal moeten leren breien, wat een leuke projecten staan er in!



Wat was het een leuke dag! Volgend jaar misschien toch maar weer gaan :-)

zondag 25 augustus 2019

Nieuw project

Het is me nog niet eerder gelukt een deken af te maken maar ik doe nu toch weer een nieuwe poging en ik moet zeggen, wat een geweldig leuk project!

Het gaat om de confetti granny deken van Studio Hip en Stip, die op de voorkant van het boek staat:



De vierkantjes haken lekker weg en het is ontzettend leuk om met de verschillende kleuren te werken. 

Ik maak de deken met Scheepjes Softfun en haaknaald 4,5mm.


Ik haak weer lekker verder, ik moet er in totaal 88 haken dus ik ben nog wel even zoet! :-)

maandag 19 augustus 2019

Buddy de paddenstoel

Eén van de projecten waar ik de afgelopen weken mee bezig was is Buddy de paddenstoel (de mini versie) van Mispeltoy Crochet. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een patroon van Mispeltoy Crochet heb gehaakt. Toen ik het patroon ontving was ik blij verrast. Wat een mooi, duidelijk en uitgebreid patroon (wel 10 pagina's)!

Buddy was ontzettend leuk om te maken en ik ben erg blij met het eindresultaat. Wat een schatje!

Ik maakte hem met Scheepjes Softfun en haaknaald 2,5mm.




Wat ik ook ontzettend leuk vind is dat je zijn hoed op en neer kan bewegen!


Dit was zeker niet de laatste keer dat ik een patroon van Mispeltoy Crochet haak!

zondag 18 augustus 2019

Vlaggenlijn

Ik heb een behoorlijk lange lijst met dingen die ik nog wil haken. De afgelopen weken heb ik meerdere dingen gemaakt die al een hele tijd op die lijst stonden. Zo fijn!

Een vlaggenlijn was één van die dingen! Het leek me zo leuk om er eentje voor de woonkamer te maken. Ik heb gekozen voor simpele vlaggetjes, gemaakt van katoen.



Voor degenen die het leuk vinden om ook een vlaggenlijn te haken, hieronder staat het patroon.


Benodigdheden:

- katoen (Phildar Phil Coton 3)
- haaknaald 3,5mm
- naald
- schaar

Bij dit patroon keer je steeds je werk, je haakt dus heen en weer.

Toer 1: Haak 3 lossen, haak 2 stokjes in de eerste losse (derde losse vanaf de haaknaald).

Toer 2: Haak 2 lossen (eerste stokje) en haak in diezelfde steek nog een stokje, haak in de volgende steek 1 stokje en eindig in de laatste steek met 2 stokjes. 

Toer 3: Haak 2 lossen (eerste stokje) en haak in diezelfde steek nog een stokje. Haak in iedere volgende steek 1 stokje. Eindig in de laatste steek weer met 2 stokjes. 

Toer 4-14: Herhaal toer 3.

In plaats van steeds 2 lossen te haken kun je er ook voor kiezen om steeds 3 lossen te haken, het is maar net wat je mooier vindt. In toer 1 begin je dan met 4 lossen.

Ik heb voor het eerst een haakdiagram gemaakt (ik hoop dat hij duidelijk is). Ik heb 7 toeren in de diagram gezet, maar je kunt het patroon net zolang blijven herhalen tot de gewenste grootte.

Ik koos er voor om eerst 7 toeren in 1 kleur te haken, vervolgens van kleur te wisselen en om nog eens 7 toeren te haken (14 in totaal).



Ik heb een stuk roze garen gebruikt als lijn om op te hangen (om en om door de bovenste toer stokjes heen gehaald).

Het eindresultaat: